fbpx
22/11/2023

De voordelen van ademwerk


Ademwerk als ingang naar je binnenwereld


Laat me je even meenemen...

Ik ben 22 jaar, ik lig op een gezellige zolderkamer op een zacht matrasje. Samen met nog 7 andere vrouwen, die ik nooit eerder heb gezien. Ik voel tranen van mijn wangen rollen, er gebeurt van alles in mijn lichaam.

'Blijf je ademhaling maar verbinden' hoor ik de vrouw die ons begeleid liefdevol zeggen. Ik adem stevig in en uit naar mijn buik, zonder pauze te nemen. Herinneringen van vroeger verschijnen op mijn netvlies. Beelden van mezelf als kind vullen mijn hart. Het is intens om zo te ademen, mijn gedachten vinden er van alles van. Maar ik zet krachtig door. De begeleidster legt een warme hand op mijn hart. Ga maar naar de zachtheid, fluistert ze. 

 Liefde, ik voel liefde. 

Een halfuur later mogen we opnieuw naar onze gewone ademhaling gaan. Ik voel me één met de ruimte, één met mijn lichaam. Ik krijg beelden te zien van mezelf liggend op de aarde. Ik word gedragen. Waaw, dit was zo'n unieke ervaring. 

Dat is in het kort beschreven mijn eerste ademervaring ooit, zo'n acht jaar geleden. Hopelijk kan je voelen dat dat moment best veel impact op me heeft gehad. 

Die ervaring maakte dat ademwerk mij niet heeft losgelaten en dat er sindsdien altijd een sluimerend verlangen aanwezig was in mij om iets met ademwerk te doen. Vele jaren en teachings later, was het dan eindelijk zover om ook ademwerk facilitator te worden en dit mee te nemen in mijn aanbod als holistisch & energetisch therapeut. 


De voordelen van ademwerk
  • Verminderd stress
  • Versterkt het contact met je lichaam
  • Van denken naar voelen
  • Traumaverwerking
  • Verlagen bloeddruk en hartslag
  • Goede doorstroming levensenergie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere regulatie van angsten en paniek
  • Kan een gevoel van éénheid en verbondenheid geven
  • Geeft inzicht in jezelf en situaties
Wanneer de ademhaling verstoort is...

Stress, onvoldoende (water/ thee) drinken, heftige emoties, ziekte... kan er voor zorgen dat het natuurlijke spontane ademproces waar we mee geboren worden, verstoort wordt. 

Pijnlijke, emotionele ervaringen en stressvolle situaties worden opgeslagen in ons (pijn)lichaam en heeft dus ook gevolgen op je ademhaling.  

Het goede nieuws is dat je met veel zelfliefde, bewustzijn en aandacht onverwerkte emoties een plek kan geven. 
De (verbonden) ademhaling is daar een hele waardevolle hulp bij omdat het je naar je gevoel brengt en de emoties op die manier geïntegreerd kunnen worden.

Just breathe


Hoe kan je hier nu mee aan de slag?

De eerste stap is het bewust worden van je adempatroon. Observeer je ademhaling zonder je hier meteen aanpassingen in hoeft te doen. Observeer of je vooral ademt naar je buik, je borst, je middenrif... Kijk ook eens of je buik en borst een mooie golvende beweging maken tijdens je in- en uitademing.  

Wil je graag aan de slag met de verbonden ademhaling?

Zelf heb ik best veel gehad aan het boek ' Het presence proces' van Michael Brown. Dit diende ik te lezen voor mijn opleiding tot ademcoach. Dit boek neemt je 10 weken mee in een mooi innerlijk proces waarin je dus dagelijks bewust verbonden gaat ademhalen. Omdat dit boek spreekt over een kwartier per keer verbonden ademhalen is dit best goed zelf toe te passen.

Indien je langer verbonden wil ademhalen raad ik je aan om je te laten begeleiden door een ademtherapeut / coach voor 't eerst. De reden dat ik dit aanraad is omdat er vaak na een kwartier emoties, herinneringen en processen op gang kunnen komen. Het is natuurlijk aan jou om te voelen hoe veilig jij je in jezelf voelt om dit te dragen. Voel hierin wat je zelf nodig hebt. 

Geniet van je ademproces! 


Wil je graag een ademreis maken? Weet dat je welkom bent! 

Ik begeleid met veel liefde individueel ademwerk. Regelmatig organiseren we ook ademcirkels in Blauberg. 

Hi!

Ik ben Steffi

Bezielster van Soulconnection. Al sinds kind ben ik geboeid door de wereld van spiritualiteit, mensen en bewustzijn. Dankzij verschillende pittige ervaringen & innerlijke processen in mijn jeugd en de jaren nadien werd ik als het ware ‘getraind’ door het leven zelf. Zo kwam ik er vrij snel achter dat het mijn missie is om aardse en spirituele lessen te verweven en te mogen doorgeven vanuit een nederige gelijkwaardige manier. Opgedane ervaring mocht ik nadien verder onderbouwen door het volgen van verschillende opleidingen & teachings in sjamanisme, therapeutisch werk, reiki, ademwerk... en verschillende inwijdingen die ik mocht ontvangen van de spirits zelf. Zo ondersteun ik met zoveel liefde mensen in het proces van bewustzijn en het her- inneren van hun essentie. 

Beluister de podcast voor meer inspiratie