fbpx

Ademreis
De magie van verbonden ademwerk

De adem kan ons ongelofelijk veel leren. We kunnen de adem gebruiken als ankerpunt, op elk moment van de dag. Ademen, het is een prachtig iets, dat altijd vanzelf gebeurd.. vanuit flow.

Maar de adem kan ook moeizaam gaan, wanneer we emoties vasthouden of bepaalde patronen aanhouden uit het verleden. Als we langere tijd onder stress leven of iets ergs meemaken kan ons adempatroon veranderen. Dit is niet altijd voelbaar maar wel steeds leesbaar in jouw lichaam.

Met de verbonden ademhaling kunnen we ervoor zorgen dat vastzittende emoties, fysieke of energetische blokkades of belemmerende gedachten hun uitweg vinden uit het lichaam. Elke ademsessie is anders, telkens een cadeautje voor je lichaam & ziel.


De verbonden ademhaling is voor jou als:

 • Je een effectieve manier zoekt om stress te transformeren
 • Je aan de slag wil met pijnlijke ervaringen een plek geven
 • blokkades op fysiek, mentaal, energetisch of emotioneel vlak wil loslaten
 • Je voelt dat er nog verdriet/ boosheid/ angst in je systeem zit
 • Je veel in je hoofd zit en het moeilijk vind om te voelen
 • Je moeite hebt met jezelf zijn of in jezelf te geloven
 • Je rond je rouwproces wil werken
 •  Je op zoek bent naar rust en herstel
Hoe verloopt een ademreis?

Een ademreis is een (individuele) ademsessie waarin we eerst, met een kopje thee ( of water ;)), kennismaken en waarin ik luister naar je hulpvraag. Waar bots je tegen, wat wil je graag transformeren? Waar wil je in groeien? Samen bepalen we jouw intentie, die je zal meenemen tijdens je ademreis. Natuurlijk is er ruimte voor al je vragen en bedenkingen. Ik bespreek met je wat je kan verwachten van een ademreis.

Als je een go voelt ga je liggen op de matras, vanaf dan word je begeleid door muziek en mijn stem. Eerst laat ik je ontspannen. Na de rustige fase komt de verbonden ademhaling, deze is wat krachtiger en zeer transformerend, deze fase duurt +- 30 minuten. Tijdens het verbonden ademhalen maak ik (indien gewenst) gebruik van drukpunten, om je ademreis te ondersteunen. Na de verbonden ademhaling van een halfuur breng ik je weer terug naar je eigen ademhaling en is de integratiefase. In die fase kan je opgedane inzichten laten indalen.

Nadien nemen we nog even tijd om te bespreken hoe je ademreis was en wat je er uit kan meenemen. Ook geef ik, indien gewenst, tips mee om je ademhaling te verbeteren of hier regelmatig op af te stemmen.


Ervaringen verschillen per keer, dit hangt echt af van wat jij op dat moment nodig hebt 

en van wat er leeft in je onderbewustzijn. 

Dat is nu net zo mooi aan de ademreis!

 


Voordelen van een ademreis


 • ontladen van spanning en (chronische) stress
 • loslaten van opgeslagen emotie & overtuigingen
 • fysieke spanning kan het lichaam verlaten
 • er kunnen inzichten ontvangen worden over hulpvraag
 • ongelofelijk gevoel van rust 
 • het verbeteren van de ademhaling 
 • oplossen van 'foutief' adempatroon
 • effectief bij stress en burn-out klachten
 • laat blokkades los op energetisch, mentaal, lichamelijk en fysiek vlak

Wanneer is de verbonden ademhaling (nog) niet geschikt?


 • bij zware astma klachten (vraag gerust naar de mogelijkheden)
 • hartklachten
 • epilepsie
 • bij een stent
 • hoge bloeddruk
 • wanneer je zwanger bent 
 • psychosegevoeligheid 
 • Kort na een operatie

 • Liever een ademcirkel in groep ipv individueel?
  Een ademreis kan ook in groep plaatsvinden, dit noemt een ademcirkel. De voordelen zijn hetzelfde, enkel is mijn begeleiding verdeeld over een aantal mensen. Er zijn max 4 personen per ademcoach, zodat de kwaliteit en begeleiding optimaal is. 


  Praktisch
  Een individuele ademreis kost €85- en duurt 90 minuten.
  Een ademcirkel in groep kost €40- en duurt ook +- rond de 90 min. 
  Deze sessies gaan door in Blauberg, In de groepspraktijk 'Huis Peonia'.
  Het is aan te raden om comfortabele kleding aan te doen.

  Benieuwd wat een ademreis jou kan brengen? Weet dat je heel welkom bent! Je kan me hieronder contacteren om een afspraak in te plannen of een vraag te stellen, indien je nog met iets zit. 


  Neem contact met me op

  Of mail naar Steffi_putseys@hotmail.com 


  Wat anderen zeggen...


  "Ik heb niet veel woorden voor de ademreis dit ik mocht ontvangen. Maar wat er tijdens de verbonden ademhaling gebeurde was iets wat ik nog niet eerder had ervaren. Ik voelde mij zo verbonden met mijzelf en met de wereld. Mijn hoofd werd eindelijk stil en ik kon door het verdriet ademen wat er aangeraakt werd. De muziek was ook echt zo prachtig! Dankjewel!"  

  - Kelly -

  " Mijn ademreis bij Steffi. Ik was er superbenieuwd naar! Zou het iets doen met mij? Zou het iets triggeren en in gang zetten? Ik ben niet echt in verbinding met wat ik voel, ik zit vooral in mijn hoofd. Presteren, mezelf bewijzen. Ik wilde zelfs het ademwerk goed uitvoeren. Hard werken, in de hoop dat ik dan op z'n minst iéts zou gaan 'voelen' in mijn lijf. Steffi was zo verzachtend en dichtbij aanwezig. Het was veilig. Ik kon en mocht zakken in mijn lichaam. Ik mocht het rustigaan doen.
  En ineens was daar een giga golf van emoties. Uit het niks, overweldigend, overspoelend. Maar Steffi was daar. Aanwezig. Geruststellend. Verbonden. Mijn emotie mocht er zijn. Kon doorvoeld worden. Kreeg ruimte. Kon weg-ebben. Het voelde zo waardevol, en zo veilig. Ik voelde me zo gezien en gedragen. Het was een wonderlijke, helende ervaring. De zorg en liefde waarmee Steffi dit begeleidt, ik heb er geen woorden voor. Dankjewel!

  -Anoniem- 


  Mijn eigen reis met de adem


  Een zevental jaren geleden ervaarde ik zelf mijn eerste ademreis, met een grote groep gelijkgestemden. Wat daar gebeurde... was magisch. Er werd zoveel in me geraakt. Eerst kwam er heel veel verdriet en boosheid uit mijn systeem, iets later in de reis voelde ik me rustiger en kreeg ik prachtige beelden door, waarop ik kon vliegen op wolken en mij écht zo gedragen voelde. Ik herinner me nog zo goed hoe verbonden ik me voelde op dat moment, met mezelf, mijn adem, het universum en de mensen om me heen.

  Nadien ging ik mij vooral focussen en verdiepen in sjamanisme, energetisch werk, mindfulness, innerlijk kind werk, regressie en systemisch werk...Dit pas ik al enkele jaren toe in groepswerk & 1 op 1 werk, in functie van mijn eigen bewustzijnsproces deed ik nog af en toe een verbonden ademwerksessie. Iedere keer voelde ik, de verbonden ademhaling kan niet ontbreken in mijn aanbod, omdat dit op zo'n diepe lagen werkt.

  ik begeleide al verschillende mensen in hun ademreis en telkens gebeuren er andere dingen. Er gebeurd steeds exact wat er mag gebeuren. Soms is dat emotionele of fysieke ontlading, spanning die je lichaam verlaat. Soms ontvangen mensen bepaalde beelden of wordt er oud verdriet losgelaten. Het is zo veelzijdig en ik ben altijd ongelofelijk dankbaar om dit proces mee te mogen begeleiden.